Obnova žarometov

Obnova žarometov je postopek, pri katerem se osvetlitvene enote na vozilu, znane tudi kot žarometi, obnavljajo in vračajo v optimalno stanje. Sčasoma lahko žarometi postanejo motni, razbarvani ali opraskani zaradi vpliva UV žarkov, onesnaženja, vremenskih razmer in drugih dejavnikov. Obnova žarometov vključuje odstranjevanje obrabljenega zgornjega sloja in nato poliranje ali nanos zaščitnih premazov, s čimer…

Postopek zajema: 

  • Priprava: Okoli žarometov oblepimo zaščitni trak, da zaščitimo okolico pred morebitnimi poškodbami med postopkom.
  • Brušenje: Z vodobrusnim papirjem primerne granulacije (npr. P800, P1000, P2000), temeljito zbrusimo vrhnjo plast žarometov, da je ponovno prozorna. Med brušenjem je pomembno, da je površina ves čas mokra, saj to preprečuje pregrevanje in poškodbe materiala. Med posameznimi granulacijami menjamo smeri brušenja (levo, desno, gor, dol) ter površino osušimo.
  • Poliranje: S poliranjem odstranimo fine praske ter površini povrnemo sijaj. Uporabljamo lahko tudi posebne polirne diske za boljši rezultat.
  • Čiščenje: Po končanem poliranju žaromete temeljito očistimo, da odstranimo morebitne ostanke paste in drugo umazanijo. Uporabimo lahko čisto mikrokrpo ali pa posebna čistilna sredstva za steklo.
  • Nanos zaščitnega voska: Nanesemo še zaščitni vosek, ki bo pomagal ohraniti čistost in prosojnost žarometov ter jih zaščitil pred kislim dežjem, umazanijo in soljo. Vosek nanesemo enakomerno po površini žarometov ter ga nato temeljito obrišemo.
  • Premaz pred UV žarki: Na koncu nanesemo še poseben premaz, ki ščiti žaromete pred UV žarki. Ta premaz bo preprečil rumenenje žarometov ter podaljšal njihovo življenjsko dobo.

Cena: že od 98,00 €

Poskrbite za obnovo žarometov in varnejšo vožnjo z vašim vozilom. Za več informacij in rezervacijo nas kontaktirajte in se skupaj dogovorimo za vaš termin.

Zaključeni projekti

Ni še dodanega zaključenega projekta.

Spletno naročilo

Pri oddaji vaše storitve vam v času 24 ur odgovorimo na vaše povpraševanje.

Politika zasebnosti